Salata cu finocchio si portocale

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 buchete de salata verde
  • 2 portocale
  • 2 bulbi de finocchio
  • 1 lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Spalam bine salata si o taiem fasii dar nu foarte subtiri,curatam portocala de coaja si o desfacem in felii iar feliile la taiem pe lung si apoi in 2,3 depinde cat e de mare felia,curatam si spalam bulbi de finocchio si ii taiem in 2 si apoi feliute foarte subtiri,punem totul intr-o salatiera marisoara(sa sa putem mesteca bine) si apoi taiem lamaia in 2 intepam bine cu varful la cutit si stoarcem zeama bine peste salata(eu am folosit doar o jumatate de lamaie,fiecare dupa gustul lui)apoi punem ulei de masline,sare dupa gust si un pic de piper mai mult pentru aspect,sa nu se simta foarte mult.e foarte buna atat cu carne dar mie imi place si asa simpla doar cu paine prajita si atat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise