Salata cu orez,fasole , conopida si ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani apa
  • 1 cutie fasole boabe
  • 1 cutie conopida
  • 1 cutie ciuperci
  • 1 catel de usturoi
  • 2 cepe de apa
  • 1 borcanel smantana slaba (150-200 g)
  • 1 lingura otet balsamic
  • verdeata proaspata
  • nucsoara proaspat macinata
  • sare, piper, dupa gust
  • ulei

Mod de preparare

1.Caleste orezul in ulei incins, adauga apa si introdu vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

2. Taie ceapa de apa, pestisori fini. Asaz-o intr-un bol si freaca ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adauga otetul balsamic.

3. Peste ceapa, pune fasolea boabe scursa bine, conopida si ciupercile, scurse, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins.

4. Adauga verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.

5. Scoate orezul din cuptor si lasa-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, toarna peste el o jumatate de cana cu lapte dulce si amesteca-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.

6. Lasa orezul sa se racoreasca bine si adauga smantana. Amesteca usor. Combina cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, fasolea si conopida. Se serveste rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise