Salata cu paste fainoase, pui si legume

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - o punga de paste
  • - carne de pui taiata in bucati mici
  • - sos de rosii (cam un litru)
  • - ceapa
  • - usturoi
  • - morcovi
  • - cascaval
  • - o jumatate de cutie de ciuperci
  • - ardei gras
  • - 1 knorr ardei si verdeturi

Mod de preparare

Pun pastele intr-o oala mare cu apa, adaug sare, cateva picaturi de ulei si le las sa se fiarba.

In acelasi timp, pregatesc sosul:

pun carnea de pui (fiarta) la prajit/ perpelit(preferabil Tefal - se face imediat) apoi o scot si pun ceapa, taiata marunt-marunt, o las la rumenit, adaug morcovii si ardeiul gras. in acelasi timp, pun si usturoiul; apoi adaug carnea (prajita) si sosul de rosii, impreuna cu ciupercile, taiate; adaug sare, piper si condimentele, pun un capac deasupra pentru ca sosul sa se fiarba in suc propriu.

Peste 10 minute, ar trebui ca pastele sa fie scoase deja si scurse, iar sosul gata. Asa ca asez pastele in farfurii, sosul (destul de gros si in cantitati generoase) pe deasupra, rad apoi cascavalul (parmezanul) pe deasupra si infig doua paste crude, pentru ornament.

Se serveste cu orice - mie imi place cu pepsi/cola. Unii il prefera cu vin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise