Salata de cartofi cu costita (sau bacon)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 kg cartofi,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ceapa,
  • 200 ml zeama concentrata de zarzavat (Vegeta + apa),
  • circa 4 linguri otet alb,
  • 100 g costita (sau bacon) bine impanata,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare

Cartofii fierti, curatati si taiati se sareaza si se pipereaza. Se curata ceapa si se taie marunt. Se infierbanta zeama de zarzavat si se incorporeaza ceapa taiata si otetul. Se toarna peste cartofi, se amesteca si se lasa cam o ora sa se patrunda. Intre timp, se taie costita cubulete si se rumeneste in uleiul incins. Se spala coditele de ceapa verde, se zvanta si se taie rondele. Se amesteca costita si ceapa cu cartofii si se adauga - la nevoie - sare si piper.

Variante: Costita poate fi inlocuita cu felii subtiri de castravete (sarate si apoi stoarse), felioare de ridichi sau andive, dar in acest caz se mai adauga circa 3 linguri de ulei.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise