SALATA DE CARTOFI CU OUA SI SMANTANA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1kg de cartofi
  • -6-7 linguri de ulei
  • -1-2 linguri de otet
  • -3 cepe
  • -4-5oua
  • -2-3linguri smantana
  • -verdeata dupa plac, sare.

Mod de preparare

Dupa ce se spala bine cartofii,se pun la fiert in apa sarata care a dat in clocot. Cand sunt gata, se curata imediat de coaja, se taie rondele subtiri si se stropesc cu ulei, care, imbibandu-se imediat, le da un gust mai placut.

Se taie apoi ceapa felii foarte subtiri si se presara cu sare ca sa se inmoaie. Ouale se fierb tari, se curata de coaja si se taie de-a latul in rondele cu dispozitivul special de taiat oua. Un ou se pastreaza intreg, pentru ornament.

Cand totul este gata, se pune ceapa peste cartofi, se scot galbenusurile din rondelele de ou, avand grija ca albusurile sa nu se rupa, se toarna smantana peste aceste galbenusuri si se amesteca bine cu compozitia din salatiera, respectiv cu cartofii si cu ceapa.

Oul intreg si rondelele de albus ramase se folosesc astfel: rondelele se insira unele langa altele pe marginea castronului, ca un fel de cununa, iar oul intreg se taie in patru, dar nu pana la capat, ci ca sa formeze un fel de floare, care se infige in varful salatei. Verdeata se presara dupa plac, pe deasupra.

Timp Preparare:o ora

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise