SALATA DE CARTOFI CU SOS DE MUSTAR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carofi
  • 2 cepe (putem folosi si un amestec de ceapa: ceapa alba,ceapa verde,ceapa rosie)
  • o lingurita, doua de otet de mere
  • 150 ml ulei .E bine sa folosim uleiul presat la rece(masline,struguri,porumbetc.- toate sunt sanatoase)
  • 3 linguri mustar
  • 100 g masline
  • sare
  • piper si alte condimente dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se curata de coaja,se taie felii,ceapa se taie si ea pestisori sau rondele.Mustarul se dilueaza cu uli si otet.Se toarna peste cartofi si ceapa si se amesteca bine.Se lasa cca 30 de minute.Se orneaza cu masline,patrunjel verde,felii de ardei gras si se poate servi pe un pat de frunze de salata verde sau spanac proaspat.

Poate fi folosita si drept garnitura la preparate din carne sau peste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise