Salata de castraveti cu cascaval ras si crochete cu usturoi

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 castraveti mari,
  • sare,
  • piper,
  • untdelemn,
  • otet,
  • chimen macinat.
  • Pentru crochete: 1/8 cl lapte,
  • 2 cartofi fierti,
  • 1 lingura faina,
  • 25 g unt,
  • 200 g cascaval ras,
  • 2 oua,
  • 4 catei de usturoi zdrobiti,
  • faina,
  • pesmet.

Mod de preparare

Se taie castravetele in feliute subtiri, se sareaza usor si se pune deoparte.

Pentru prepararea crochetelor: se pune laptele sa se infierbante, se adauga cartoful fiert ras, faina, untul, cascavalul ras si se amesteca repede. Se ia de pe aragaz si se adauga un ou. Se mai amesteca o data si se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga usturoiul ras, se amesteca iar, apoi compozitia se lasa la racit.

Se storc castravetii usor de zeama si se amesteca cu untdelemn, otet, piper, sare si chimenul macinat.

Din pasta de cartofi se formeaza cu o lingurita crochete mici, care se dau prin faina, cel de-al doilea ou batut si pesmet. Se prajesc intr-o tigaie cu suficient de mult untdelemn, pana ce devin aurii. Se scot, se scurg bine de grasime si se pun la cald. Se servesc alaturi de salata de castraveti, presarata, si ea, cu cascaval ras.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise