Salata de castraveti cu smantana si usturoi

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg castraveti verzi. - 250-300 ml smantana acrisoara(daca smantana este dulce se poate adauga un iaurt). - 3-4 catei de usturoi. - sare dupa gust.

Mod de preparare

Se iau castravetii, se curata de coaja, se dau pe razatoarea de feliat (sau ii taiati rondele cit mai subtiri posibil), se sareaza dupa gust si se lasa sa stea cica 5 minute. Intre timp se curata usturoiul de coji si se piseaza cu un pic de sare. Dupa care puteti arunca zeama pe care o lasa (eu o arunc, nu prea face bine la fiere),adaugati smantana si eventual iaurtul. Daca smantana este prea densa puteti dilua cu un pic de lapte sau apa. Amestecati bine pina compozitia devine omogena, adaugati usturoiul si amestecati din nou. Acoperiti vasul cu o folie si bagati-l la frigider pentu circa 30 de minute. Se serveste rece. Merge in compania oricarui tip de carne si mai ales cu cartofi prajiti. La fel poate fi pregatita si salata verde, care este fantastica cu friptura de carne de miel.Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise