SALATA DE CIUPERCI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete sau conservate
  • 150 ml ulei de masline
  • 1-2 capatani de usturoi
  • zeama de lamaie,otet de mere sau otet balsamic dupa gust
  • piper boabe,boabe de coriandru dupa gust
  • 4-5 foi de dafin
  • o legatura patrunjel verde
  • sare,piper,cimbru,ienibahar dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se curata,se spala,usturoiul se curata si se piseaza.

Patrunjelul se spala si se toaca marunt.

Ciupercile se fierb in apa clocotita cu putina sare cca 15-20 de minute.Se adauga la fiert piper boabe,boabe de coriandru,foi de dafin si 3-4 linguri de otet.Apoi,se scurg de zeama,dar zeama nu se arunca,se taie felii,se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper, cimbru, ienibahar ,zeama de lamaie,otet de mere sau otet balsamic dupa gust si ulei de masline. Se adauga din zeama in care au fiert pana se obtine consistenta dorita la salata , se adauga patrunjelul tocat si se serveste rece sau la temperatura camerei.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise