Salata de ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg ciuperci Champignon
  • sare, piper
  • 1 catel de usturoi (puteti adauga mai mult)
  • Pentru sos maioneza
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura mustar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml smantana (25%)

Mod de preparare

Ciupercile se curata si se spala, se pun la fiert in apa clocotita cu sare.

Pana atunci pregatim sosul maioneza, galbenusurile se amesteca cu mustarul si se toarna ulei, cate putin, se amesteca intr-o directie, sa nu se taie maioneza.

Apoi adaugam treptat smanatana la temperatura camerei si amestecam tot in acea directie.

Condimentam cu sare, piper si usturoiul pisat.

Ciupercile fierte se scot , se scurg bine de apa si se taie dupa preferinta, eu i-am taiat solzisor.

Se adauga la sosul maioneza si se amesteca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise