Salata de ciuperci cu maioneza

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg ciuperci
  • 2 oua
  • ½ lamaie
  • ½ lingurita de mustar
  • sare
  • piper
  • putina sare de lamaie.

Mod de preparare

Se fierbe mai intai un ou timp de 5 minute ca sa obtinem un ou mai tare, apoi se decojeste si se lasa la racit. Se face mai intai o maioneza dintr-un galbenus de ou combinat cu galbenusul de ou fiert, se adauga sare, ½ lingurita de mustar si se lasa apoi putin la rece. Ciupercutele se curata si se pun la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat putina sare si putina sare de lamaie (pentru ca ciupercutele sa ramana albe, nepatate). Cand sunt fierte, se strecoara, se clatesc in apa rece si se lasa la scurs si racit. Cand sunt reci, se taie feliute si se amesteca cu maioneza, se condimenteaza si se asaza intr-un castronas ornandu-se cu frunze de patrunjel proaspat. Albusul ramas de la oul fiert poate fi taiat tot asa feliute subtiri si amestecat in salata de ciuperci. Pentru cei care nu suporta maioneza prea bine, se face maioneza dintr-un singur ou si se desface cu smantana.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise