Salata de conopida si maioneza cu tarhon si castraveti

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 conopida
  • * 6 oua
  • * 3-4 castraveti
  • * 2-3 linguri de mustar
  • * 1 legatura de tarhon
  • * 1 legatura de patrunjel verde
  • * 1 lingurita otet
  • * piper
  • * sare
  • * ulei

Mod de preparare

1. Cureti conopida, ospeli bine, apoi o pui la fiert in apa cu sare.

2. In acest timp pregatesti sosul: fierbi 4 oua si cand sunt gata, le freci sub un jet de apa rece si le cureti.

3. Freci apoi 2 galbenusuri fierte cu 2 galbenusuri crude, ulei si putina sare pana obtii o maioneza.

4. Speli si castravetii, ii tai cubulete, iar ouale si albusurile fiert ramase le tai marunt si le amesteci apoi cu maioneza, verdeata tocata, otetul, mustarul si sare si piper dupa gust.

5. Scurgi conopida fiarta, o desfaci in buchetele pe care le asezi pe un platou si de jur imprejur pui sosul de maioneza cu castraveti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise