Salata de creveti

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • 8 buc. creveti gri curatati
  • 1 lingura de lamaie
  • 2 catei usturoi pisati
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 4 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Pentru servit: salata verde, sos de maioneza cu usturoi

Mod de preparare

Alegem crevetii proaspeti, de culoare gri, care au stat pe pat de gheata.

Pentru decorticare este suficient sa ii tinem de coada si sa le indepartam capul si invelisul gri. Pastram coada astfel incat sa ne fie usor la servit.

Intr-o tigaie incinsa punem ulei de masline, apoi prajim crevetii 2-3 minute, pana devin roz. In timp ce ii pregatim ii condimentam cu piper si adaugam zeama de lamaie.

Inainte sa ii dam la o parte de pe foc punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt peste creveti, ii mai perpelim putin pe foc si apoi ii dam la o parte.

Ii servim cu salata verde si sos de maioneza cu usturoi.

Mai multe retete delicioase gasiti pe divainbucatarie.ro.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise