Salata de Creveti in Crusta de Susan cu sos Cogniac

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • creveti Black Tiger marimea 18-20 3-4 buc
  • seminte de susan 0,05g
  • pesmet japonez 0,10g
  • faina 0,010
  • ou 1 buc
  • usturoi 1 buc
  • sare
  • piper
  • salata ruccolla 0,10g
  • salata lollo biando 0,15g
  • slata radichio 0,15g
  • salata iceberg 0,20g
  • castraveti 0,15g
  • rosii cherry 0,40g
  • maioneza 0,15g
  • ketchup0,15g
  • cogniac,0,15 ml

Mod de preparare

Creveti se decorticeaza si se spala din abundenta..(decorticare..se desface carapacea incepand de la cap spre coada lasand ultimul rand ca sa mentina coada pe crevete..se cresteaza usor cu un cutit pe spate si se inlatura partea neagra din interior clatind cu apa rece)..se pregateste faina,oul batut si amestecul de seminte de susan amestecat cu pesmetul japonez pt procesul de pane ..crevetele se sareaza si se aromatizeaza cu usturoi pisat. Se tine de coada si cap si se aseaza in statul de faina urmand in oul batut si la sfarsit in pane mixul obtinut. Se prajesc creveti in ulei la fok mediu pana devine auriu crusta de pane. Salatele se spala cu apa rece,ideal este procesul de spalarea salatei se fie mai indelungat si bine strecurat si uscat. Se rup bucatele,in nici un caz taiate cu cutitul..evitand astfel oxidarea. Se asezoneaza preparatul cu un sos de cogniac (calypso) preparat din cogniac flambat pe foc iute in tigaie,lasat la racit si doar amestecat cu cantitatile de maioneza si ketchup.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise