Salata de cruditati si piept de rata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de rata
  • salata verde
  • o legatura ceapa verde
  • 4-5 rosii
  • 4 castraveti
  • 2 morcovi
  • 300 g branza de vaci
  • o mana de struguri albi
  • 2 linguri iaurt
  • 1 lingurita mustar
  • otet balsamic
  • ulei de masline
  • 1 lingurita sos worcestershire
  • sare de mare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de rata se trage cateva minute la tigaie, in functie de cat de gatit il doriti. Pentru ca l-am vrut putin in sange l-am tras aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Este important sa nu adaugati ulei deoarece rata este grasa si nu mai are nevoie. Taiati apoi carnea bucatele si asezati-o intr-un bol de salata.

Apoi, tot ce trebuie sa faceti este sa taiati toate legumele cu exceptia morcovului si sa le asezati in bol peste carne. Tot acum adaugati strugurii si branza.

Pentru dressing trebuie sa amestecati intr-un borcanel uleiul de masline (eu am pus 3 linguri), otetul balsamic (5-6 linguri dupa gust), mustarul si sosul worcestershire. Inchideti borcanul si agitati foarte bine, apoi adaugati din belsug sosul din bol. Puteti adauga si putina grasime ramasa de la piept, ii va da o aroma deosebita. Va recomand sa va folositi mainile pentru a amesteca salata foarte bine si astfel sa va asigurati ca fiecare leguma va fi imbracata in dressing.

La final am adaugat putin iaurt si am decorat cu felii subtiri de morcov realizate cu curatatorul de legume. Simplu, nu?

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise