Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei mai mari (cca 30cm lungime)
  • 3 catei de usturoi (sau doar 1 mare)
  • 1 lingurita vegeta,
  • maioneza

Mod de preparare

Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert pentru cca 15 min intr-o oala cu apa clocotita in care s-a pus si o lingurita de vegeta.

Se pun la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs apa si s-au racit un picut se paseaza (prin sita), se adauga cateii de usturoi facuti mujdei (cu un varf de lingurita de sare) si se amesteca bine.

Dupa ce s-a racit de tot se adauga maioneza (dupa gust), se omogenizeaza amestecul, si se lasa la frigider pentru doua-trei ore. Merge foarte bine alaturi de chiftele (reci) si de rosii.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise