Salata de fructe in gelatina

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Fructe de sezon -cantalup piersici, caise ,mere, struguri
  • sau alte fructe de sezon.
  • 2-3 linguri de zahar
  • 1/2 lingura suc de lamaie
  • 2-3 linguri koniac sau chery brandy
  • 1foaie de gelatina sau un plic de gelatina(se poate si gelatina de fructe care sint in comert)
  • 1tava lunga de chec acoperita cu nailon care se lipeste sau otava de staniol care se foloseste odata.

Mod de preparare

Se taie fructele in cuburi si se pun intr-un vas adinc se presoara cu zahar si koniac si se lasa la macerat o zi in frigider.Vasul trebuie acoperit ca koniacul sa nu se evapora.

A doua zi strecuram zeama de la fructe daca nu este deajuns lichid adaugam putina apa sau suc de portocala.

Se incalzeste putin zeama si se dizolva gelatina complect.

Lasam sa se raceasca putin si adaugam fructele macerate si amestecam ca gelatina sa cuprinda tot.

Se pot adauga stafide sau nuci prajite si taiate bucatele.

Turnam continutul in tava de chec si lasam sa se intareasca citeva ore, dupa care putem servi.

Iese ca o prajitura si este foarte racoritor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise