Salata de gogosari GUSTOASA

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 KG de gogosari rosii bine copti
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sare ,otet indoit cu apa dupa gust
  • o lingurita de zahar

Mod de preparare

Se spala bine gogosarii,se curata de cotoare si se feliaza ,in felii nu mai mari de 1,5 cm.Se pune uleiul intr-o cratita de teflon pentru ca nu lipeste si se adauga feliile punand capacul pe cratita.Se mesteca cu o lingura de lemn pana gogosarii feliati devin mai moi si luciosi .Se rastoarna totul intr-un castron si se adauga otetul,sarea si zaharul .Inca odata retineti,otetul sarea si zaharul puneti-le cum va e pe plac .Dupa ce s-a racit, se pune la frigider si la o masa in familie se serveste cu orice preparat,fasole,friptura, etc.

E foarte bine sa faceti salata de pe o zi pe alta, si credeti-ma e mult mai usor decat cu ardeii copti care produc si fum.

Aceasta reteta o stiu de la mama mea si de peste 30 de ani familia mea se bucura de ea.Salata o puteti pune si pentru la iarna, in borcane cu filet de 800gr ,pe care le fierbeti la "be mary". O astfel de salata va va aduce si multe vitamine iar numai zeama usor dulceaga,va va face sa lasati castronul curat.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise