Salata de icre cu nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr,
  • 100 gr miez de nuca,
  • un sfert de franzela,
  • o lamaie,
  • o cana de lapte,
  • o ceapa mica,
  • ulei.

Mod de preparare

Se curata miezul de nuca de pielite si se piseaza cat mai marunt intr-o piulita de lemn sau se da de doua ori prin masina de tocat cu sita fina. Se amesteca apoi cu icrele si se freaca bine cu o lingura de lemn, adaugand treptat ulei, pana cand se obtine consistenta dorita. Se adauga zeama de lamaie si miezul de franzela, in prealabil inmuiat in lapte, stors si faramitat bine. Se taie cat mai marunt ceapa si se adauga la salata, amestecand bine pentru omogenizare si, daca e cazul, se mai pune putin ulei. Se serveste ornata, dupa preferinte, cu jumatati de masline din care s-au scos samburii, cu feliute de lamaie sau cu fasii subtiri de gogosari murati.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise