salata de legume in straturi

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 salata
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura ceapa verde
  • 3-4 rosii
  • 4-5 tije telina
  • 200 g mazare
  • 200 g iaurt
  • sare
  • piper
  • 2 oua
  • ulei
  • 2-3 masline

Mod de preparare

Se fierbe oul, apoi se curata si mazarea si o fierbi separat in apa cu sare. Se spala si se curata salata, ardeiul, ceapa, rosiile si telina, rupi salata fasii, toci ceapa si telina, tai rosiile felii si ardeiul cubulete.

Se prepara apoi maioneza: freci galbenusul fiert cu cel crud si adaugi treptat uleiul si cand a crescut in volum, adaugi iaurtul, potrivesti de sare si piper dupa gust si o omogenizezi. Intr-un bol transparent asezi in straturi legumele taiate, la urma pui mazarea, torni maioneza si decorezi cu fasii de ardei, rosii si feliute de masline.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise