SALATA DE MANDARINE,SPANAC,OUA SI BRANZA DE VACI

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 grame branza de vaci;
  • 400 grame frunze spanac;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 2 cepe rosii;
  • 6 mandarine;
  • 4 oua proaspete;
  • 2 linguri miere albine;
  • 1 lingura mustar cu boabe;
  • 2 linguri otet;
  • sare,piper,dupa gust.

Mod de preparare

Se fierb cele 4 oua tari,cca 6-7 minute,apoi se pun la racit in apa rece;

Spanacul se curata,se spala frunza cu frunza,se opresc cateva frunze pentru decor,iar restul se toaca mai mare;

Ceapa se curata,se taie julien;

Patrunjelul se spala,se toaca marunt;

4 mandarine se curata de coaja si se desfac in feliute;

Intr-un bol mare de salata se pune spanacul taiat, branza de vaci bine sfaramata,patrunjelul tocat,ceapa rosie,feliile de mandarine,se amesteca usor,dupa care se adauga un sos preparat din miere, otet, mustar, zeama de la cele doua mandarine,sare si piper dupa gust;

Se amesteca usor pentru inglobarea sosului.

Pentru servire,se imparte compozitia in patru,iar pe fiecare farfurie de salata se pune pe marginea acesteia frunzele de spanac,in mijloc salata,iar deasupra un ou taiat in patru sau in sase.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise