Salata de Nopal

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g nopales (cactus)
  • 50 g ceapa rosie
  • 30 g coriandru verde
  • 100 g rosii
  • 50 g porumb dulce
  • ulei de masline sau de porumb
  • 1 lime

Mod de preparare

Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apa rece pentru a inlatura excesul de suc in care a stat la marinat, apoi se taie felii de aproximativ 1,5 cm (sau poate fi tocat cubulete, dupa preferinta).

Ceapa se toaca marunt, dar indeajuns de mare incat sa se distinga culoarea rosie a cepei; la fel se procedeaza si cu rosiile.

Spre final se adauga si boabele de porumb dulce, fiert.

La sfarsit se asezoneaza cu sare, piper, un strop de ulei de masline sau de porumb si cu 1/2 legatura de coriandru proaspat(un ingredient nelipsit din bucataria mexicana!).

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si Restaurantul El Torito.

Reteta mexicana a fost oferita si preparata de Restaurantul El Torito si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Iancu Capitanu nr.30, sector 2, Bucuresti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise