Salata de Orez cu Carne, Smintina si Masline

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -450gr orez
  • -100 gr masline
  • -zeama de la o lamaie
  • -2 ardei grasi
  • -1 legatura patrunjel
  • -1 ceapa
  • -1 capatana usturoi
  • -50 gr smantana
  • -ulei, sare, piper dupa gustul fiecaruia
  • -bucatele de carne prajita (de preferat carnea de pui, dar poate fi si de porc)

Mod de preparare

Orezul se pune la fiert intr-o oala cu apa fierbinte si cu o lingurita de sare. Cind s-a fiert, se scurge de apa si se trece pe sub jet de apa rece. Intr-un castron (din care se va si servi, mai apoi, salata) se pune orezul fiert, maslinele, zeama de lamaie, ardeii grasi taiati fasii, ceapa taiata julienne, usturoiul pisat, smantana, carnea prajita, uleiul, piperul si, eventual, se mai adauga sare (trebuie tinut cont de faptul ca orezul a fost fiert in apa cu sare). Toate ingredientele se amesteca, apoi se orneaza salata cu patrunjel.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise