Salata de orez cu creveti Andaluzia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Se folosesc 200 de grame de orez
  • 1ardei rosu
  • 3 tomate
  • 12 masline fara sambure
  • 6 creveti mari (gambas)
  • 12 creveti normali decorticati
  • foi de salata
  • 2 linguri de otet de Xeres(se poate folosi si otet de mere)
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie
  • frunze de menta
  • patrunjel
  • ceapa verde sau sibuleta daca aveti
  • un catel de usturoi
  • sare
  • piper .

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa sarata 30 de minute, se strecoara, se trece pe sub jet de apa rece, se strecoara.

Se spala rosiile si ardeiul si se taie in rondele subtiri.

Se pune orezul intr-un platou pe frunzele de salata tocate marunt, se infig crevetii mici in orez, adaugati roata ardeiul taiat, rosiile rondele, felii de lamaie. Maslinele taiate bucatele le presarati deasupra si verdeturile taiate marunt (menta, patrunjelul, ceapa verde si usturoiul). Adaugati cei 6 creveti mari (gambas)deasupra asezati simetric si serviti. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise