Salata de orez cu maioneza, porumb, mazare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cutie porumb,
  • 150 g orez,
  • 2 oua fierte,
  • 1 ardei rosu,
  • 2 ardei verzi,
  • 250 g mazare congelata,
  • 100 g jambon,
  • cateva frunze de salata verde,
  • 20 g samburi de nuca,
  • 200 g maioneza,
  • sare, piper

Mod de preparare

Orezul se fierbe in apa cu sare, respectand timpul de fierbere indicat pe ambalaj, se lasa la racit sau se tine sub jet de pa rece. Mazarea se fierbe separat in pa cu sare, 8-10 minute. Intr-un vas se pune orezul fiert, mazarea fiarta, ardeii taiati cubulete, jambonul taiat bucatele mici, cave mai mari ca bobul de mazare, ouale tocate marunt, porumbul scurs, sare, piper, maioneza. Pe o farfurie se aseaza un pat de foi de salata verde, apoi se pune salata si se presara nuca pisata nu prea mult.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise