Salata de orez cu mazare si porumb

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 cana orez
  • * 1 conserva (mare) porumb
  • * 200 g masline
  • * 1 conserva mazare
  • * 3 castraveti
  • * 2 rosii (pentru decor)
  • * 4 linguri ulei
  • * sare
  • * piper

Mod de preparare

1. Speli si fierbi orezul in 2 masuri de apa cu o lingurita de ulei. il scurgi si-l clatesti cu apa rece, apoi il asezi intr-un castron.

2. Adaugi porumbul si mazarea din conserva, dupa ce le-ai clatit bine, maslinele taiate rondele, castravetii taiati cuburi, uleiul, sarea, piperul.

3. Le amesteci bine si le servesti imediat.

4. Daca vrei sa le servesti mai tarziu, adauga in ultimul moment maslinele pentru ca acestea innegresc orezul.

5. Decorezi cu felii subtiri de rosii.

6. Fiind foarte colorata, este si foarte aspectuoasa, si gustoasa.

7. Daca vrei, o poti servi si cu ketchup.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise