Salata de pui cu portocale si tarhon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 portocale,
  • 2 crengute de tarhon,
  • 2 linguri otet,
  • 1 lingurita zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 1 galbenus fiert,
  • 1 piept de pui fript,
  • 2 andive,
  • 50g nuci.

Mod de preparare

Radem coaja si stoarcem sucul de la 2 portocale. Amestecam sucul de portocala cu otetul, zaharul, uleiul, galbenusul si tarhonul tocat. Condimentam cu sare si piper. Batem cu telul totul pana obtinem un sos omogen.

Carnea de pui o taiem fasii, o punem intr-un vas si turnam peste ea sosul, acoperim si dam la frigider o ora.

Curatam de coaja celelalte 2 portocale si le taiem in felii mai groase.

Taiem frunzele de la o andiva (cele care nu sunt amare) nu foarte marunt si nucile.

Cu frunzele celeilalte andive ornam farfuria si asezam peste ele pieptul de pui cu sosul, apoi feliile de portocala, nucile si frunzele de andiva taiate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise