Salata de Pui cu Telina

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1 piept de pui (aprox 600 grame)
  • * 1 telina pentru frunze
  • * 3 - 4 linguri de maioneza
  • * zeama de la jumatate de lamaie
  • * 1 cana mica de alune (aprox 70 - 80 grame)
  • * 1 ceapa mica
  • * tarhon, sare, piper
  • * pentru pui: 1 frunza dafin, sare, cateva boabe piper

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare si cateva boabe de piper. Cand incepe sa fiarba, luam spuma de cateva ori si apoi punem frunza de dafin, ca sa ii dea putina aroma. Lasam sa fiarba la foc potrivit aproximativ 30 - 40 de minute. Scoatem carnea si o lasam sa se raceasca.

Intre timp desfacem fiecare tulpina de telina, o spalam bine si apoi o tocam. Tocam marunt si ceapa si pregatim sosul.

In vasul in care vom face salata punem maioneza, zeama de lamaie, sare, piper si tarhon si le amestecam bine. Adaugam telina, ceapa, alunele si pieptul de pui tocat cubulete si omogenizam bine. Puteti adauga mai multa zeama de lamaie daca vi se pare necesar. Cand adaugati sare trebuie tinut cont daca alunele pe care le folositi sunt sarate sau nu, si cat de sarata e maioneza.

O salata foarte aromata si usor de facut!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise