Salata de rosii cu menta din Liban

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta pentru 2 persoane
  • 4 rosii potrivite
  • 200 grame de iaurt gras
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 de lamaie,stoarsa
  • 3-4 fire de patrunjel
  • 1 pumn de menta verde proaspata< merge si uscata dar schimba total gustul>
  • 1/2 lingurita ketchup
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute.

Usturoiul si ceapa se curata.

Se rup frunzele de patrunjel si cele de menta si se stoarce lamaia.

Iaurtul, usturoiul zdrobit,ceapa verde, menta , patrunjelul,zeama de lamaie,ketchup-ul,sarea si piperul se pun in blender si se amesteca bine,pana se formeaza o pasta smantoasa.

Aceasta compozitie se adauga peste rosiile taiate in patru. Se serveste rece, simpla sau ca garnitura la cartofi prajiti. Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise