Salata de ton

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 1/2 cana orez,
  • 1 conserva de ton,
  • 1/2 ceapa,
  • 50gr branza (trima) sau telemea rasa,
  • otet,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • 1/2 conserva de porumb,
  • maioneza dupa gust, cum va place, mai multa sau mai putina.

Mod de preparare

Ouale se fierb tari, fierbi si orezul cu putina sare, ceapa se taie solzisori foarte subtiri si se pune intr-un castron cu otet peste cat sa o acopere si se lasa 15 min si o lasi la scurs. Dupa ce ouale au fiert se decojesc si se lasa sa se raceasca. Orezul se pune la scurs si apoi incepi sa le asezi in straturi. Primul va fi albusul de ou ras si amestecat cu maioneza, sare, piper si oregano mai presari pe deasura cate putin din fiecare condiment daca vrei si pui orezul amestecat cu maioneza si condimente dupa gust apoi presari tonul faramitat si amestecat doar cu condimente, ceapa si porumbul, apoi pui din nou orez amestecat cu maioneza si condimente, branza rasa, maioneza si ultimul strat va fi de galbenus ras.

P.S.: eu le amestec pe fiecare in parte (albusul de ou si orezul) inainte de a le aseza, iar orezul pentru a nu se face pilaf pun mai multa apa cand fierbe si apoi il las la scurs.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise