Salata de vara

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 mere ionatan
  • 200 gr. varza murata proaspat(nu de un an)
  • hrean razalit(dupa gustul fiecaruia)
  • 150 gr.sunca de pui afumata
  • 1 lingura maioneza
  • 2-3linguri lapte batut
  • sare dupa gust.

Mod de preparare

Varza murata se prepara cu o saptamana inainte(intr-un borcan de 2 litri se pun o legatura de cimbru si marar,1 foaie de dafin o felie de paine sau franzela. Apoi se pune varza oparita in prealabil in apa cu sare si otet si marar, deasupra se pune din nou cimbru si marar, o felie de paine si se umple borcanul cu apa fiarta.

Se lasa la murat ,in maximum o saptamana este murata).

Intr-un bol se pun sunca taiata felii subtiri,merele tot asa,lungi si subtiri,varza taiata subtire(cat mai subtire),hreanul razalit ,maioneza,laptele batut,sare si eventual piper putin dupa preferinta. Se poate servi ca atare sau cu frigarui,gratare sau mititei,ideal pentru o masa de vara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise