Salata de vinata in stil Saloniki

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari coapte
  • 1ardei rosu copt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 linguri ulei cannola
  • putin patrunjel tocat
  • putin otet
  • sare, piper la gust

Mod de preparare

Se coc vinetele se curata si se lasa la scurs. Ardeiul de asemeni se coace. Se curata usturoiul si se taie marunt.

Se toaca bine vanata, se adauga ardeiul taiat cuburi mici se adauga usturoiul, uleiul si 1lingurita de otet sau doua dupa gust se amesteca cu patrunjelul tocat marunt.

Se poate face aceasta salata si la robotul de bucatarie in pulsuri mici se da la gust si asta-i tot.

O salata foarte buna care merge la sanviciuri cu pastrama sau simpla cu saratele. Usor de facut si gustos.

Este o varianta la salata de vinata cu ardei si usturoi care merge in completare la carne.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise