Salata de vinete

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g vinete coapte si curatate (eu le-am avut congelate)
  • o ceapa mare
  • 150 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare.

Cand s-au scurs bine, le-am pus intr-un castron si cu mixerul vertical le-am mixat adaugand 100 ml ulei, putin cate putin.

Restul de ulei l-am pus intr-o craticioara si cand s-a incins am adaugat ceapa tocata marunt. Prin calire, ceapa nu mai are miros asa puternic si devine mai dulce. Am lasat-o 2-3 minute cat sa se inmoaie, fara a se praji si asa fierbinte am adaugat-o peste vinete si am mixat in continuare pana s-a amestecat bine cu vinetele.

La sfarsit am adaugat sare dupa gust. Este o salata delicioasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise