Salata de vinete cu pasta de susan- Mutabal betinjean –specific tarilor arabe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -2 vinete mari
  • -2 linguri pasta de susan
  • -2 linguri suc de lamaie
  • -2 linguri de iaurt natural
  • -3 catei de usturoi trecuti prin presa de usturoi
  • -2 linguri ulei de masline
  • -sare dupa gust

Mod de preparare

Se pun vinete la copt pe o plita pe aragaz.Se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.

Se pun la scurs cca ½ de ora , apoi se toaca marunt.

Se pun vinetele tocate intr-un bol si se adauga pasta de susan, sucul de lamaie, iaurtul si usturoiul.

Se amesteca bine si se potrivesc de sare.

Se decoreaza dupa gust cu frunze de menta verde, masline, rosii, castraveti .

Se toarna putin ulei de masline pe salata.

Se servesc cu lipie araba si optional mujdei de usturoi cu lamaie si ardei iute tocat.

Lipia araba se rupe in bucatele si se foloseste ca o lingura pentru a lua salata de vinete de pe platou.

Acesta este stilul arab de a manca salata de vinete, de fasole, de laptuci,Baba Ghanouj , hummus,etc.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise