Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3-4 vinete tinere
  • 1 ceapa
  • 60 ml ulei
  • 2 linguri ulei pentru calit
  • zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet)
  • sare

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare. Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute (vezi video), apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.

In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender. Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.

Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, etc.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise