Salata mexicana cu cartofi rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Dressing:
  • 2-3 linguri maioneza
  • 2 lingurite mustar Dijon
  • 60ml smantana
  • sucul de o jumatate de lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 jalapeno pepper/ 1 ardei iute
  • 1 ardel rosu sau galben taiat marunt
  • ulei de masline(optional)
  • 1 kg cartofi noi rosii

Mod de preparare

Fierbem cartofii in apa cu sare, pana intra furculita cu usurinta, aproximativ 15-20min.Cand sunt fierti, ii scurgem bine de apa si ii transferam intr-un castron. Ii lasam sa se raceasca.

Intre timp facem dressing-ul. Combinam: maioneza, mustarul, smantana si sucul de lamaie intr-un castronel si le amestecam bine.Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Taiem marunt ardelul rosu sau galben (eu am folosit ardel galben), ceapa verde si ardelul iute, pe care le adaugam la cartofii fierti si raciti.

Adaugam si dressing-ul si amestecam totul impreuna cu o spatula.

Se orneaza cu chives taiate marunt sau cozi de ceapa verde.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise