Salata Mimoza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 5-6 cartofi
  • - 3-4 oua
  • - 1 cutie sprot afumat (in ulei)
  • - cascaval (mai tare)
  • - 50 unt
  • - patrunjel (cateva frunze pentru decor)
  • - maioneza

Mod de preparare

Se fierb cartofii si se curata de coaja. Intre timp se fierb si ouale tari dupa care se separa albusul de galbenus. Pe un platou vom incepe a rade in straturi fiecare ingredient in parte. Vom rade cu partea cea mai mica a razatorei, astfel incat salata sa fie mai pufoasa. Toate ingredientele se rad direct pe platou.

Primul strat va fi de cartofi (aproximativ 1 cm grosime)

apoi urmeaza sprotul taiat sau rupt in bucatele (lungimea de 1 cm). Dupa ce am acoperit cu sprot, stropim putin si atent cartofii cu uleiul ce a ramas din cutia de sprote.

Urmeaza stratul de cascaval. Radem asa, incat sa acoperim stratul anterior. Radem untul (care inainte de asta trebuie sa stea in congelator vreo 15 min pentru a nu se topi in timp vom incerca sa-l radem). Deasupra untului, urmeaza maioneza. Aceasta nu se va folosi din borcan ci din plic (250 gr). Plicul se va taia intr-un coltisor foarte atent pentru a forma o gaurica foarte foarte mica, prin care vom stropi haotic cu maioneza pentru a acoperi stratul de unt. Daca gaura va fi mai mare greutatea maionezei ce va tasni va apasa ingredientele rase anterior si salata nu va mai fi atat de pufoasa. Penultimul strat va fi cel de albus de ou, la fel ras prin razatoarea cea mai mica. Iar deasupra salatei vom presura galbenusul faramitat marunt. Eventul putem infrumuseta salata cu ceva verdeata - cateva frunze de patrunjel, codite de ceapa taiate marunt, etc.

Se pune la frigider pentru 2-3 ore dupa care se poate servi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise