SALATA ORIENTALA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 2 cepe albe
  • 1 ceapa rosie
  • 50 ml otet
  • 1 foaie de dafin
  • boabe de piper
  • sare,piper macinat
  • 1 ou fiert
  • 1 ou crud +1 ou fiert + 100 ml ulei(pentru maioneza)+1/2 lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • masline,gogosar murat, pentru ornat.

Mod de preparare

Fierbi cartofii in coaja, cureti de coaja,lasi sa se raceasca,tai felii subiri.Adaug oul fert, taiat felii.

Faci un baitz din otet si o ceasca de apa, foaie de dafin,boabe de piper, sare. Cand clocoteste,adaugi ceapa taiata feliute subtiri.Dupa ce da un clocot, strecori, lasi sa se raceasca, amesteci cu maioneza in care ai adaugat mustarul si zeama de lamaie.Incorporezi si cartofii.Condimentezi, ornezi cu masline sau gogosar murat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise