Salata orientala de fasole verde -Fasooleyah khodra bi zeit – specific tarilor arabe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2kg fasole verde
  • -2 rosii mari
  • -1 ceapa de marime medie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -un ardei iute
  • -cateva nusi sfaramate

Mod de preparare

Fasolea se curata si se taie in bucati mici de cca 1,5 cm.

Rosiile se oparesc si se decojesc, apoi se taie in bucati mici.

Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline pana devine aurie.

Se adauga fasolea si se mai lasa 2-3 minute sa se patrunda bine de ulei.

Se adauga rosiile si restul condimentelor si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 30 de minute.

Daca rosiile nu au prea mult suc se poate adauga 1/4 cana de apa.

Se pune pe un platou si se presara cu ardei iute si cateva nuci sfaramate.

Se serveste cu lipie araba.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise