Sandvis " viking "

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 felie de paine neagra
  • 1 felie de sunca
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 3 felii de morcov
  • 2 rosii mici, taiate in jumatate
  • 1 coaja de felie de paine neagra

Mod de preparare

1. Se preincalzeste prajitorul de paine. Se asaza felia de paine in prajitor. Se prajeste pana cand capata culoarea maronie.

2. Se scoate painea din prajitor si se intoarce. Se presara jumatate din cascavalul ras. Se asaza sunca in mijlocul feliei, peste cascavalul ras. Se adauga din nou cascaval.

3. Se asaza cele doua jumatati de rosie pe felie, in chip de ochi, iar dintr-o felie de rosie se face o gura.

4. Se da la cuptor pentru cateva minute pana cand cascavalul incepe sa se topeasca. Intre timp, se asaza coaja de paine in prajitor. Dupa ce se prajeste, se scoate din prajitor si se taie in jumatate.

5. Se scoate painea din cuptor si se asaza partea curba a cojii de paine deasupra cascavalului topit, astfel incat sa se lipeasca. Este coiful vikingului! Se taie cealalta jumatate de coaja pe diagonala, in jumatate, si se formeaza 2 coarne incovoiate pentru coiful vikingului. Se asaza ambele parti ale \"coifului\".

6. Se adauga doua jumatati de felie de morcov in chip de urechi si o bucata lunga pentru nas. La sfarsit, se presara restul de cascaval pentru a forma barba vikingului.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise