Sardine bizantine la tigaie

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 sardine,
  • 6 rosii,
  • 50 g masline negre,
  • 4 catei de usturoi,
  • 50 g faina,
  • 1 legatura busuioc verde,
  • 1 lingura piper negru (boabe),
  • 1 lingura stafide,
  • sare.

Mod de preparare

Curatati usturoiul, opariti rosiile, indepartati pielita si taiati-le bucatele. Taiati - cu foarfeca - jumatate din legatura de busuioc si puneti restul deoparte.

Curatati sardinele, spalati-le bine si zvantati-le cu hartie absorbanta. Dati-le prin faina si prajiti-le 5 minute in uleiul incins, dupa care lasati-le sa se scurga.

Puneti in tigaie cateii de usturoi (intregi) si prajiti-i la foc mic, circa 4 minute. Adaugati rosiile, boabele de piper, stafidele, busuiocul taiat si maslinele, gustati de sare si lasati-le sa fiarba incet inca 5 minute. Rasturnati legumele calde pe un platou, asezati deasupra sardinele prajite, ornati-le cu busuiocul pus deoparte si serviti-le fierbinti sau reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise