SARLOTA CU RODII

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (pentru 12 felii):
  • 4 oua,
  • putina sare,
  • 410g.zahar,
  • 200g,faina,
  • 100g.amidon alimentar,
  • 2-3 linguri zahar praf,
  • 300g.smantana,
  • 2,5dl. suc natural de afine (din magazinele

Mod de preparare

1.Se amesteca ouale cu sarea ,se presara 250g.zahar si se amesteca continuu cu mixerul pana cand zaharul se dizolva ,apoi se adauga faina amestecata cu amidonul alimentar.Se pregatesc 2 tavi.Pe o tava se pune o hartie de copt cu diametrul de 18 cm.,pe care se pune 1/2 din compozitie.Restul , cu ajutorul aparatului special de ornat tortul, se fac 15 bastonase mici.Ambele compozitii se presara cu zahar pudra si se coc ,la 175*C, timp de 10 minute.Se scoate hartia si se lasa sa se raceasca.

2.Se captuseste o forma de tort cu hartie de copt .De jur imprejur, se aseaza piscoturile.Se amesteca smantana cu 100g.zahar si cu sucul natural de afine.25g.gelatina se dizolva potrivit instructiunilor de pe pachet, se incorporeaza in amestecul de smantana si se adauga 250g.frisca batuta.Crema rezultata se pune in forma de tort si se tine la frigider 30 minute, pana crema se intareste.

3.400g.frisca se bate cu 60g.zahar si cu miezul batonului de vanilie.Restul de gelatina se dizolva in rom ,apoi se incorporeaza in frisca.Se aseaza crema peste cea de afine si se acopera cu blatul de tort.Se tine la rece 4 ore.

4.Se scot samburii de rodie .Restul de frisca se bate .

Se rastoarna sarlota pe o farfurie rotunda , se orneaza cu frisca si cu samburii de rodie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise