Sarlota

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • aprox.20piscoturi
  • 250ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 5oo ml frisca
  • o esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Mod de preparare

Pt crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc,se adauga ciocolata,se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.

Separat se bate frisca.Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.

Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se pregateste o forma rotunda(un castron,in cazul meu),tapetata cu folie si se imbraca peretii formei cu piscoturi date prin cafea.

In mijloc se toarna crema si se pune restul de piscoturi (daca au mai ramas).

Se da la rece 2-3 ore,dupa care se rastoarna pe o farfurie.

Deasupra se rade ciocolata si se orneaza cu restul de frisca dupa preferinta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise