Sarmale cu curcan si varza murata in cuib

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 capatane de varza murata
  • 600 gr carne de curcan
  • 4-5 cepe mari
  • 2 morcovi mari
  • 2 linguri pasta de gogosari cu kapia
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • 1/2 cana suc de rosii pregatit in casa
  • ulei
  • 1 cana orez
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 ou
  • sorici

Mod de preparare

Varza o punem la desarat in apa calduta.

Oala de lut (in caz ca folositi una de lut) o puneti cu apa, o acoperiti si o lasati asa macar 1-2 ore.

Carnea de curcan o spalam si o dam prin masina de tocat.

Curatam ceapa si o tocam marunt.

Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Punem ceva mai mult ulei intr-o cratita la incins, inabusim ceapa, apoi morcovul.

Adaugam pasta de gogosari, pasta de tomate, mai lasam 1-2 minute pe foc apoi dam cratita deoparte.

Intr-un bol punem carnea tocata, amestecul de ceapa si orezul pe care il spalam in 2-3 ape.

Punem patrunjel si marar verde tocat, boiaua de ardei, sare, piper dupa gust, oul si amestecam bine, bine.

Stoarcem frunzele de varza de apa, cele mai mari le lasam intregi pentru cuiburi, restul le taiem in functie de cat de mari facem sarmalutele.

Luam cate o frunzulita, punem putina umplutura, rulam sarmalutele, inchidem capetele si le asezam pe un platou. Pentru cuiburi este de preferat ca sarmalutele sa fie micute.

Luam cate o frunza mare de varza, punem 4 sarmalute, 2-3 fasii de soric, apoi le impaturim bine.

Pentru a sta mai bine prinse si sa nu avem surprize ca se desfac la fiert, le legam cu fasii de soric.

Aruncam apa din vasul de lut, asezam pe fund bucatele de varza si presaram putin cimbru uscat.

Asezam cuiburile de sarmale, deasupra punem putina varza tocata, sucul de rosii de casa.

Turnam apa pana le acoperim si le introducem in cuptor la o temperatura potrivita.

Le incercam dupa vreo 3 ore si cand sunt fierte inchidem cuptorul si lasam oala acolo pana se racesc complet.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise