Sarmale de toamna cu ciuperci si afumatura la slow cooker Crock Pot

Se pune orezul la inmuiat in apa calduta.

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg spata de porc tocata
  • 2 cepe
  • 500 gr ciuperci brune
  • un pahar de orez tinut la înmuiat
  • sare, piper,
  • boia dulce afumata
  • patrunjel,
  • cimbru
  • 100 gr sunculita afumata
  • cutie de rosii in bulion
  • 70 frunze varza murata
  • Crengute de cimbru uscat

Mod de preparare

Se pune orezul la inmuiat in apa calduta.

Se toaca ciupercile marunt.Se curata si se toaca ceapa marunt.

Se aleg 60 de frunze de varza si se taie in functie de marimea dorita. Frunzele ramase se taie marunt si se asaza o parte pe fundul vasului slow cooker Crock Pot si o parte se pastreaza ca se le punem deasupra. Se taie sunculita afumata in fasii subtiri.

Se amesteca carnea tocata cu ceapa, ciupercile si orezul. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce afumata, cimbru uscat si putin patrunjel tocat marunt, apoi se amesteca bine.

Se infasoara sarmalele si se asaza in slow cooker Crock Pot, iar intre straturi se pun fasii de sunculita afumata.

Peste ultimul strat de sarmale se pune restul de varza tocata, rosiile in bullion tocate, crengute de cimbru si apa doar cat sa le acopere.

Se lasa sarmalele la gatit pe functia high timp de 4.5-5 ore

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise