Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 borcan mic cu ciuperci intregi
  • 6-7 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 3/4 cana orez
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua
  • 10 ardei micuti
  • 2 verze
  • bors

Mod de preparare

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel.

Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare.

Ardeiul kapia ii scoatem cotorul, semintele si il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi punem ceapa la inmuiat.

Adaugam morcovul, iar cand s-a inmuiat si acesta bine, incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.

Orezul in spalam in doua-trei ape, apoi il lasam 5 minute in apa calda.

Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.

Ciupercile le spalam bine si le dam prin masina de tocat.

Intr-un bol amestecam compozitia cu ceapa, orezul bine scurs, verdeata, kapia, ciupercile, carnea de curcan.

Condimentam cu sare si piper, punem busuiocul si ouale.

Amestecam foarte bine toate ingredientele.

Ardeii ii spalam, apoi cu un cutit mic le scoatem cotorul cu grija sa nu ii rupem si scuturam toate semintele.

Intr-o oala mai mare punem cam pe un sfert cu apa.

Presaram sare, adaugam o cana cu bors si lasam sa fiarba.

Varza o spalam putin si ii scoatem cotorul.

O asezam in apa ce clocoteste, cu gaura de la cotor in jos.

O intoarcem si pe parte cealalta, apoi scoatem frunzele rand pe rand cu o paleta.

Le lasam putin sa se racoreasca, apoi indepartam capetele.

Umplem ardeii cu ajutorul ulei lingurite si le punem capac dintr-o bucatica de varza la fiecare.

Luam cate o frunza de varza in care asezam putina compozitie si le impaturim.

Capetele si frunzele de varza ce sunt crapate le tocam.

Punem putina tocatura de varza intr-o oala mare, apoi asezam sarmalute si ardeii (acestia ii asezam in picioare).

Printre ele adaugam bucatele de foi de dafin si crengute de marar.

Deasupra punem iar tocatura de varza, apoi le acoperim cu apa calda.

Bagam oala in cuptor si le fierbem la foc potrivit la inceput, apoi la foc mai mic pentru a nu se sfarama.

Daca le doriti mai acrute, puteti pune la fiert putin bors si 1 lingura de pasta de tomate.

Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise