Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. orez
  • 500 gr. pasta de tomate dulce
  • 1,5 kg. ceapa uscata
  • 4 oua
  • 400 ml. ulei
  • 1 lingurita de piper macinat
  • condimente de sarmale - lingurita
  • ierburi aromate (tarhon) o lingurita
  • sare dupa gust
  • 1 kg.carne tocata de vita
  • 2 kg.carne tocata de porc
  • o lingurita de boia de ardei iute
  • o varza murata, dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zil. ,asa varza devine frageda si usor de pregatit
  • foi de vita oparite si puse din primavara la congelator

Mod de preparare

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :) Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)

Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit; lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul. Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine. Taiem frunzele de varza in foi, cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam, facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert, tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte. Se servesc simple sau cu smantana. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise