Sarmalute in varza dulce cu coasta de porc cruda (scarita)

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec vita si porc
  • 500 g scarita
  • 1 varza dulce de aproximativ 2 kg
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 rosii
  • 100 g ketchup rosii si ardei rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar si parunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper, paprika, cimbru

Mod de preparare

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.

Scobiti mai adanc cotorul verzei si puneti-o intr-o oala cu apa fiarta cu putina sare, la foc mic, cu partea scobita in jos. Dupa 2-3 minute intoarceti-o, mai lasati sa stea 2-3 minute, intoarceti-o din nou si incepeti sa desprindeti cu furculita de la baza frunzelor una cate una foile. Dupa ce ati scos toate foile puneti-le din nou la oparit pana se inmoaie putin. Puneti-le la scurs si scoateti cu un cutit partea groasa din mijloc.

Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)

Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucati-le de scarita si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu felii de rosii si varza tocata. Puneti apa cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 90 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama. Cand se rumenesc frumos sunt gata.

Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise