Scoici verzi cu sos de cocos si curry

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg scoici verzi
  • 1 cana lapte de cocos
  • 1/2 cana apa
  • 2 lingurite curry
  • 1 cub ghimbir razuit
  • 3 catei de usturoi, zdrobiti
  • 2 lingurite sos de peste
  • sucul de la 1 lime
  • patrunjel proaspat tocat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta am folosit scoicile verzi (greenshell mussels) de la Sea-Way.ro care au jumatate de cochilie cu carne. Este o specie cultivata in Noua Zeelanda, bogata in nutrienti si este o adevarata incantare chiar si pentru cei mai exigenti gurmanzi.

Incingem uleiul la foc mediu si adaugam usturoiul zdrobit si ghimbirul razuit. Gatim pentru 1 minut si adaugam linguritele de curry.

Dupa 2 minute adaugam apa si laptele de cocos si lasam sa fiarba.

Adaugam sucul de lime, patrunjelul proaspat tocat, sosul de peste si sare dupa gust.

Punem scoicile verzi peste sos, acoperim si le lasam sa fiarba. Daca sunt congelate le tinem in jur de 15 minute, daca sunt proaspete 8 minute.

Le servim calde.

Reteta realizata de Marius @www.Delicii.com cu scoici oferite de Sea-Way.ro

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise