Scovergi rapide cu iaurt

Reteta de scovergi rapide cu iaurt. Cum faci acasa reteta de scovergi rapide cu iaurt.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450-500 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Reteta de scovergi rapide cu iaurt o am de la soacra mea. Este extrem de simpla, se prepara rapid iar scovergile sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Punem faina intr-un bol ( intai cele 450 g) si adaugam si celelalte ingrediente. Le puteti amesteca separat pe cele lichide daca doriti, dar eu asa am vazut la ea si asa procedez si eu.

Framantam un aluat nelipicios, nici moale, nici prea tare. Daca este mai moale, adaugati si restul de faina sau cat mai este nevoie. Faina nu este toata la fel, unele tipuri sunt mai uscate si absorb lichidele mai bine, altele nu. Lasati la odihnit 15-20 de minute.

Apoi intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime si o taiem in forma de dreptunghiuri.

Prajim scovergile in ulei la foc mediu si le scoatem pe servetele absorbante.

Le mancam simple sau cu dulcetata preferata. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise