Scovergi rapide cu iaurt

Reteta de scovergi rapide cu iaurt. Cum faci acasa reteta de scovergi rapide cu iaurt.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450-500 g faina
  • 200 ml iaurt
  • 1 ou
  • 3 linguri de ulei
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

Reteta de scovergi rapide cu iaurt o am de la soacra mea. Este extrem de simpla, se prepara rapid iar scovergile sunt delicioase atat calde, cat si reci.

Punem faina intr-un bol ( intai cele 450 g) si adaugam si celelalte ingrediente. Le puteti amesteca separat pe cele lichide daca doriti, dar eu asa am vazut la ea si asa procedez si eu.

Framantam un aluat nelipicios, nici moale, nici prea tare. Daca este mai moale, adaugati si restul de faina sau cat mai este nevoie. Faina nu este toata la fel, unele tipuri sunt mai uscate si absorb lichidele mai bine, altele nu. Lasati la odihnit 15-20 de minute.

Apoi intindem cu sucitorul o foaie de 1 cm grosime si o taiem in forma de dreptunghiuri.

Prajim scovergile in ulei la foc mediu si le scoatem pe servetele absorbante.

Le mancam simple sau cu dulcetata preferata. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise